Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Strandryddeuka 2023

september 8, 2023 @ 09:00 - september 17, 2023 @ 20:00

Sammen rydder vi strender!

Strandryddeuka, kanskje Norges aller viktigste uke, arrangeres 8.-17. september. Sammen skal vi sørge for at det blir litt mindre søppel i sjøen og langs strendene våre. Mottoet er at ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt! Alle som vil kan ta del i strandryddeuka, både store og små. Det eneste du trenger for å delta er noe å plukke opp, noe å plukke i og selvsagt noen å plukke med!

Plast og annet søppel i strandsonen (noe å plukke opp) finner du enten på din lokale strand eller på andre steder langs kyste hvor strøm- og bølgeforhold fører i land søppel fra sjøen. Er du likevel i tvil om hvor du kan dra for å rydde kan du gå inn på www.ryddenorge.no eller i Rydde-appen og se etter planlagte ryddeaksjoner. Her kan du også opprette egne ryddeaksjoner slik at andre kan se dem og delta, i tillegg kan du melde inn større gjenstander og forsøplede områder.

Strandryddesekker (noe å plukke i) får du ved å henvende deg til gjenvinningsstasjonene i kommunen. Du finner også strandryddesekker ved kulturhusene i Bjugn og på Brekstad, samt utenfor Best-stasjonen i Bjugn og Circle K-stasjonen på Brekstad.

Ta gjerne med deg hansker, søpla du finner i fjæra kan være litt grisete.

Fulle sekker setter du ved restavfallsdunken din eller ved en hyttecontainer, eller så leverer du de selv til en gjenvinningsstasjon (det er helt gratis!). Registrer gjerne antall sekker på www.ryddenorge.no eller i Rydde-appen, så blir det søppelet du har plukket med i den nasjonale statistikken over ryddet avfall.

Hittil i år har det blitt plukket i overkant av 300 tonn søppel langs hele norskekysten. Sammen kan vi plukke like mye eller mer under strandryddeuka!

Detaljer

Start:
september 8, 2023 @ 09:00
Slutt:
september 17, 2023 @ 20:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1531076481054600

Sted

Ørland kommune