Rosenmåke i Ørland

Uthaug er kjent som et spennende sted for de som er interessert i måker. Måke-nerder er nærmest et begrep i fuglemiljøet, mye på grunn av at det kan være svært vanskelig å se forskjell på noen av artene. Men dagens sjeldne gjest er lettere å kjenne igjen og skaper interesse utover nerdene med sin rosa farge. Det var Kjell Larsen som ble oppmerksom på måken, og etterhvert dukket de lokale fuglekikkerne opp. Forrige gang det var en rosenmåke på Uthaug i 2013, kom det tilreisende fra hele Midt-Norge. Rosenmåka er observert 5 ganger i Trøndelag, hvorav 4 av funnene er på Uthaug. Den hekker først og fremst i Nordøst-Sibir på Taimyrhalvøya, men også i arktisk Kanada. På vinteren holder den mest til ved kanten av pakkisen i Beringstredet, men kan altså forville seg til Uthaug, sannsynligvis godt hjulpet av det dårlige været.

Rosenmåke
Rosenmåke
Rosenmåke
Rosenmåke
Rosenmåke