Ut på tur i jula?

Her er en liten oppsummering av tilrettelegging gjort de siste månedene:Det er bygd en ny gapahuk i Innstrandfjæra. Den ble finansiert av fylkeskommunen og Ørland kultursenter, og bygd av Arve Eide A/S. Benker og bord av Tore Jakobsen. Tanken er at huken skal gli inn i terrenget, men foreløpig er det ikke noe vegetasjon på den. Står du på taket med teleskop så har du utsikt utover fjæra, Bjugnfjorden og ikke minst opp i den nyrestaurerte Kråktjønna. Tjønna ble gravd ut for ett år siden, men vi har ventet på at massene skulle tørke før finpuss. Nå er området planert ut for å få større gruntvannsområder og for å gi fuglene bedre sikt rundt. Det er lagt opp en voll slik at vannstanden heves litt og det er anlagt flere øyer. Arbeidet er gjort av Hvitsand entreprenør og er finansiert av fylkesmannen. På Eidsvatnet har vi lagd ny parkeringsplass etter at den gamle ble skadet i flom. Stien og brua er også utbedret. I Austråttlunden hadde et parti av stien sunket ned i myra. Partiet er nå hevet og nygruset. Vi har satt opp nye infoskilt på Ryggamyra og Synnørsfjellet, samt en rekke pekere (for det meste i tilknytning til pilegrimsleden). Vi har også fjernet sitkagran og platanlønn (men her er det mer å ta av…). GOD JUL fra BVØ.