Grandefjæra fugletårn og friluftsamfi

-Dette er et anlegg for alle friluftsinteresserte! sier Knut Ring (varaordfører Ørland kommune) og spesielt for ornitologer som gjerne reiser tusenvis av kilometer for å se ulike fuglearter. Stor takk til grunneiere, arkitekt, kommune, Fylkeskommune og alle som har bidratt til dette unike anlegget, sier Ring, som selv er sentral pådriver for utvikling og næring i våtmarksområdene på Ørlandet.

-Vi ser en kobling mellom naturopplevelser, kulturopplevelser og næringsutvikling, sier stortingsrepresentant Snorre Valen som sto for den offisielle “snor skjæringa”  –Dere har en scene hvor det utspiller seg nye ting hele tida, som gir grunnlag for opplevelser og kunnskap. Jeg er begeistret for Ørlands planer om et våtmarkssenter med nasjonale funksjoner. Dette anlegget endrer måten man kan oppleve fuglelivet på! sier Snorre Valen

-Naturopplevelser er med på å gi denne regionen identitet og attraktivitet, sier Jarle Krangsås (styreleder Ørland kultursenter): Vi har naturen og historien som arbeidsplattform, og har som mål å stimulere folk til å tenke muligheter!